Om Mal levende blomster

84 sider

med blødt omslag

Bogens bagside:

”Mal sommerens blomster” er endnu en bog i buketten af lærerige og inspirerende fagbøger fra kunstner, kunsthistoriker og forfatter Christina Kjelsmark.

I et fantastisk sprudlende blomsterunivers, tages læseren med på en inspirerende og farverig rejse i blomstermaleriets verden – ud i Danmarks smukkeste haver, ned i engen ved forfatterens hjem og langs de uberørte rigt blomstrende grøftekanter.

Med små lette og motiverende øvelser i tegningens og maleriets kunst, korte fortællinger fra kunsthistorien gennem tiderne, små anekdoter fra kunstnerens hverdag og arbejdsmetoder og naturligvis helt fantastiske billeder af skønne malerier i akvarel og akryl, ledes man nænsomt igennem et lille undervisningsforløb i bogform, næsten som det foregår på ArtAcademy.dk og på Kunstskolen Sønderbygaard.

Bogen følges digitalt op af en lang række små inspirationsfilm og film med de enkelte maleprocesser, som efterfølgende kan tilgås på ArtAcademy.dk

Om Lad det blomstre

– Jeg skal plante præcis, hvad jeg har lyst til.
Vælge efter farve, duft, størrelse og udtryk
Dagens følelse tæller.

Når planten blomstrer, skal jeg tage et foto af den og tegne nogle skitser. Gerne mens planten er i blomst, og senest kort tid efter, skal jeg male et billede, hvori blomsten indgår.

Opgaven stillede jeg mig selv en forårs dag, hvor solen skinnede. Jeg havde forsigtigt forsøgt mig med at plante en staude, og var henrykt, da den sprang ud. Jeg fulgte planterne i min have gennem et år, tegnede dem, malede dem og udviklede en række teknikker til tegning og maleri af blomster. Flere af øvelserne blev optaget på film.

Bogen er skrevet til dig, som nyder at se på blomsterbilleder, og til dig, som higer efter nye ideer til dit eget maleri. Jeg håber du får lyst at gribe penslen, spaden og blyanten, lade dig fordybe i blomstermaleriet fra drøm til virkelighed – og lade kreativiteten blomstre..