192 sider, 22×28 cm, Hard back.

Isbn nr.: 978-87-99014-9-2

Fra bagsiden læses:

Christina Kjelsmark er kunstner hele vejen igennem. Inspirerende, vild og farverig på sin egen jyske facon. Multifacetteret, temperamentsfuld, høj i hatten og samtidig dyb og eftertænksom. Kontant til det smertelige og hyperfølsom med en skøn forudsigelighed. Denne bog er om kunstneren, fyldt med liv og gnist.

Bogen tager dig med på en rundtur i Christinas verden af motiver, imens hun formidler, hvad det er for et virvar af inspirationskilder, som får gnisterne til at springe og medvirker til at danne de billeder, hun maler. Bogen er en billedkavalkade af mennesker, dyr, fugle og landskaber. Den videregiver nogle af de stemninger og oplevelser, som udtrykkes i farver og flader på lærred.

Christina fortæller om dele af sit liv, om små og store oplevelser, om årstider, dyr og natur, om stemninger, lys og dufte, om sin verden af farver og motiver.
“Med fotos, skitser og malerier fortælles historier fra de steder som har gjort størst indtryk på mig. Helt fra den enkelte lille blomst i min egen andedam til de nordiske fjelde, sydens efterår og Afrikas gigantiske naturrigdom”.

Uddrag af indholdsfortegnelsen:

Biografien

Frisk vind fra nordvest

Forår

Hellegård Ådal

Åkander, nattergal, gøgeurt, rådyr og vore fugle.

Sommer

Oldtidsvejen, vesterhavet, Bovbjergmalerne og hjemmelavet vanilijeis.

Efterår

Duften

Bæveren Bjarne

Hestene, Gudernes hest og de farvestrålende Paints

Bison, den vestjyske prærie

Stubbergård og flynder sø, det vestjyske landskab.

Vinter

Norden kalder

Bornholm, røde tage og røget sild

Fantastiske fabulerende Færøerne

Skønhed og vildskab

Lunden

Atlanterhavsbroen

Grind

Brændte farver og duft af rosmarin, Rom

Jambo Kenya

Kommentar

Jeg bliver fyldt med minder når jeg læser indholdsfortegnelsen af min biografi, med vind i ansigtet. For udenforstående stikker overskrifterne til alle sider, men for mig er det jo mit liv. At være alle vegne, at have en finger med i spillet alle steder. De første 100 sider af bogen er handlingen henlagt til udsigten ud af mit vindue. Engen, mosen og de store vidder.

Den anden halvdel af bogen foregår på Færøerne, i Italien og i Kenya. Disse tre steder som inspirerer mig meget til mine billeder. Siden er nye steder og nye motiver dukket op, men de må komme i biografi bind 2, sikkert når jeg fylder 60 og skal se tilbage på et aktivt liv.

God fornøjelse med bogen.. du får uden tvivl vind i ansigtet.

Christina Kjelsmark

B Med vind i ansigtet.jpg

Du kunne også være interesseret i...