Lær at tegne

Lær at tegne

Du vil gerne lære at tegne, men hvor starter man? De fleste af os har tegnet som børn men har igennem vores voksenår glemt hvordan man gør, vi har glemt hvordan vi bruger den kreative energi og det blanke hvide papir kan virke næsten skræmmende, for tænk nu hvis jeg gør noget forkert. 

At komme i gang er det vigtigste! Slå en streg, lav en cirkel eller bestem dig for et motiv du gerne vil lave. Men der er elementer man kan lære som gør det meget nemmere at gå til det blanke papir. Vi har samlet en lille video til dig hvor vi gennemgår nogle af de basale teknikker i tegning. 

Tips og tricks:

  • Lad vær med at gøre tingene for pænt! Vi kan ikke lade være med at sammenligne det vi laver med andre, men det er her vi møder alle vores usikkerheder. Når vi starter med at tegne er det derfor vigtig at man ikke låser sig selv helt fast i detaljer. Prøv i stedet at tage blyanten over i den anden hånd, sætte et stopur på eller øv dig i at tegne uden at se på papiret.
  • Øv dig hver dag. Øvelse gør mester og som i så meget andet kan man ikke lære at tegne over en nat, prøv derimod at tegne en lille tegning hver dag for at øve dig.
  • Køb en skitsebog, her kan du samle alle dine skitser hvilket kan være med til at give dig en ide om din udvikling. Derudover er det atid sjovt at kunne gå tilbage for at se ens gamle ideer og tegninger.

Kunne du tænke dig at lære mere?