Nyhedsbrev logo

Kursist udtalelser

”Jeg kom her første gang i en sommerferie på en uges malerkursus. Jeg ville gerne male, når jeg forlod arbejdsmarkedet og mit job på sygehuset, og kursets var en slags forberedelse. Så stod jeg her og malede i en uge sammen med 14 andre. Og om fredagen, da kurset var slut, så Christina på mig og en anden og sagde ”Ja, I to, I er så dumpet; I bliver nødt til at komme igen!”. Det var en god ros at få; hun gider at se os igen, hun så noget i vores arbejde, som var værd at gå videre med. ”

Bente Stæhr, Holstebro, kursist gennem 10 år og fast underviser på Sønderbygaards begynderhold.


 ”Jeg kommer her for at lære håndværket og samle op på teknikker og få fyldt på til mit arbejde hjemme i ro, hvor jeg kan producere.
Det handler om at kunne noget, når man maler; ikke sidde og vente på den hellige inspiration. Den kommer ikke. Man må arbejde sig frem, tænke og bruge sine teknikker.
Som nybegynder ånder man lettet op og kalder billedet færdigt, når der er et lag maling. Se så på Christinas lærreder; de har mindst 15 overmalinger, og de oprindelige lag skinner igennem i billedet og giver det karakter.”

Karen Margrethe Nielsen, Sevel


 Komprimeret

”Jeg elsker at male. Her bliver jeg udfordret og lærer en masse. Der er en virkelig god dialog og man får mange gode råd.

Christinas karisma adskiller hende fra andre undervisere. Hun skaber en særlig stemning – og hun udfordrer os! Hun er rigtig god til at give kritik. Kontant og konstruktivt.

Hun er håndfast og konkret i sine meldinger: ’Prøv det her!’ og ’Gør sådan’ – det er det som jeg har brug for og som flytter mig. 

Underviserne andre steder, jeg har prøvet, er bare for flinke. Christina giver indspark, så man er nødt til at male noget andet, end man plejer. Det kan være et motiv eller farvevalg, der ligger udenfor den sædvanlige comfortzone.

Jeg er også medlem af Christinas kunstskole på Art Academy.Den store fordel er, at man kan se instruktionen flere gange. Man kan se seancen i etaper og trin for trin gøre det, som bliver vist på videoen. Eller man kan tage videoen som et oplæg og løse opgaven selvstændigt. Man kan tage kurset på det sted, man nu måtte være i sin egen proces. Med 6 måneders adgang til hver enkelt video har man tid til at arbejde nye færdigheder ind. En anden stor fordel er, at jeg får undervisningen og inspirationen hjemme hos mig selv i rolige omgivelser, hvor jeg kan koncentrere mig fuldt om opgaven. 

Jeg ville aldrig undvære den respons og inspiration, man får på de fysiske kurser, men Christinas netkurser fungerer godt som supplement, og da jeg begyndte at male efter instruktionsvideoer på YouTube, er jeg vant til mediet.”

Anni Sommer, Herning


 ”Selv når Christina ikke holder oplæg, engagerer hun sig: ’Du mangler lige dén farve’, ’De øjne sidder for tæt’. Hun er inde over det, man laver hele tiden, men uden nogen forventning om at ensrette os. I den forstand er det enkeltundervisning; vi maler jo hvert vores.
Christina er rigtig, rigtig dygtig til at give præcis feed-back, og ser på vores arbejder med professionelle øjne; hvad mangler, hvad er perspektiverne i ens udvikling. Det er en stor hjælp, fordi man så nemt kan stirre sig blind på sine egne billeder.
Der findes mange undervisere, som falder i en af to yderkategorier, enten den løse, der lader ens arbejde hænge og flagre med et: ’Jaah, øh, dit billede, ja … kunst er jo så mange ting’ eller den håndfaste ’Sådan maler man ikke træer; træer maler man sådan (som jeg selv!)’-type, der overtager ens billeder og gør dem til sine egne.
Hos Christina bliver ens billede altid ved med at være ens eget, når hun kommenterer på det.
Christina deler også sine erfaringer og mange fif om galleriverdenen og salgsarbejde med os, og hun er meget gavmild med sin viden. Foreslår ’Ring til det galleri; jeg tror, du er noget for dem’ eller ’Prøv at få en udstilling det sted, der bliver du set’. Det er endnu en gevinst ved at male her.”

Kirsten Mandøe, Them


 ”Christina skaber rammerne og har styr på det praktiske. Hun er en drivkraft med fuld knald på, og det kan jeg godt lide.
Hun er også et menneske, som deler ud af, hvad hun har. Stedet her er fuldstændig fri for konkurrence. Andetsteds kan man støde på ’mine’ … farver, kontakter i galleriverdenen, hvad det nu kan være. Her bliver der delt ud af det hele – også de gode farveblandinger; her er ingen hemmeligheder. Og det er utroligt livsbekræftende, for selv om vi deler alt, er der jo alligevel ikke to, der kan lave noget ens, for vi lægger jo os selv i alle vores malerier.
Vi deler vores kursusoplevelser, vores viden, kunnen og teknikker – vi deler vores oplevelser og videregiver vores erfaringer. Her er virkelig plads til at opleve, at tingene først for alvor bliver dine, når du giver dem videre. Det er smukt – og virkelig unikt.
Sønderbygaard er et sted uden begrænsninger. Det er som en dans; man springer ud i det, prøver af – går i gang og ser, hvad der sker. I sommer stod vi udenfor og malede; eller det vil sige, vi smed malingen på lærrederne og klaskede rundt med fluesmækkere! Og se, det blev til blomster! Energifulde, smukke og farvestrålende. Det var skide sjovt at lege med farverne, næsten bade sig i dem.
Og dét har vi lært: der er aldrig et billede, der er så forkert, at det ikke kan blive en god bund for det næste! Så der er ikke noget at være bange for; det er bare at lege. Der er altid meget mere i flasken, end man tror; den bliver aldrig tom.”

Kirsten Zobbe, Galleri Vejby, Spøttrup


Tak Christina. Jeg har fået så meget med hjem. Din uformelle tilgang, og din respekt for vores egen streg har givet en fantastisk weekend, nu ser jeg kun linjer i landskabet.

Anette Ølund


Christina er en dygtig formidler, hvilket betyder at man kan arbejde videre med hendes teknikker.

Kirsten Mikkelsen


Fantastiske omgivelser, et hyggeligt hjem, en god formidler og dygtig kunstner. Alle disse ting til sammen gør at kurser her er fantastiske. Tak for det.

Suzanne Toxværd


Tak Christina for endnu en lærerig og inspirerende weekend.

Anna Lise Nielsen


Tak for et varmt kursus. Jeg fik overskredet nogle af mine egne grænser og lært nyt, som jeg går hjem og implementerer i min måde at male på.

Grete Larsen


Takker for endnu et lærerigt kursus. Du får i den grad sat gang de små grå. Har fået rigtig meget med mig.

Susanne Højgaard


Online undervisning er bare ikke noget for mig, nå men det sku prøves - og så sidder jeg her midt i oktober og ser frem til, nærmest glæder mig til novembers opgave med får?? - Har lige fotograferet får på min løberute. Ja, ja, der er jo kun 14 dage til..

Anni


Tak for udfordringen. Det er rigtig dejligt med en månedlig video og for mig den ekstra tekst, som følger med!

Karin


Har for første gang været på kursus hos CK. Det var en skøn oplevelse! CK har en smittende energi og glæde og er en vidunderlig underviser. Jeg må derop igen.

Annie


Kære Christina. Tak for nyhedsbrevet. Glæder mig til næste måned. Det sprudler af nye ideer og tiltag. Jeg er meget glad for at jeg er blevet medlem!

AAse

August og september på Art Academy
- Vi skal i de næste par måneder arbejde med det abstrakte maleri.

Vi har haft besøg af vores medlem Selma Larsen, der vil introducere os for emnet og hendes teknikker. Se mere her...

DSCF4007comp


Lad det blomstre - blomstermaleri fra drøm til virkelighed - er udkommet!

Bestil din bog her...

forside2


Efterårets spændende malekurser er klar!

- I år finder du blomster workshops og nye temaer på vores kursusliste. Se det store udvalg her...

Cron Job Starts